BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
 
a Home
a Istoric
a Proiecte
a Activitati
a Rezultate
a Informatii utile
a Linkuri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAPORTUL COMISIEI METODICE
A ARIEI CURRICULARE CONSILIERE/ORIENTARE (DIRIGENŢIE)
ŞI ACTIVITĂŢI EDUCATIVE ŞCOLARE ŞI EXTRAŞCOLARE
ANUL SCOLAR 2005-2006

 

In semestrul I, anul scolar 2005-2006, in scoala noastra s-au organizat urmatoarele activitati:

 

  • Pe 21.12.2005 a avut loc la Biblioteca scolii activitatea educativa intitulata « Zilele Sadoveanu » organizata de catre d-na prof. Grigorescu Marcela si de d-na bibliotecara Bărbulescu Valentina in parteneriat cu Biblioteca Judeteana. Cativa elevi de la clasa a VII-a au prezentat referate avand ca subiect opera marelui prozator roman. La aceasta activitate au mai participat reprezentati ai Bibliotecii judetene si ai presei, d-na directoare, prof. Cîrstea- Deaconu Georgeta, responsabila comisiei metodice a ariei curriculare Limba si comunicare, prof. Fănuţă Elena, si d-na consilier educativ al scolii, prof. Andrei Emilia.
  • In data de 21.12.2005 grupul de colindatori format din elevi de la clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a pregatiti de d-nele profesoare Grigorescu Marcela, Voicu Elena, Postolache Luiza si Brînduşoiu Alina au participat la spectacolul organizat de Primaria Slatina cu ocazia  deschiderii oficiale a Oraselului copiilor.
  • Acelasi grup de colindatori au colindat in data de 22.12.2005 pe la mai multe institutii din orasul nostru, respectiv : ISJ Olt, SC ALRO SA, SC ARTROM SA si SC PIRELLI SA.
  • In aceeasi zi a avut loc in scoala serbarea de Craciun intitulata Colinde…Colinde, organizata de d-na profesoara Fănuţă Elena cu ajutorul urmatoarelor cadre didactice : prof. Grigorescu Marcela, prof. Voicu Elena, prof. Postolache Luiza, prof. Brînduşoiu Alina, prof. Nicu Cristina- Ştefania, prof. Dumitrescu Mariana, inv. Vasîlca Paulina, inv. Gheorghiţă Margareta si inv. Dogaru Mariana. Elevii scolii au prezentat cadrelor didactice si parintilor un program de colinde romanesti si engleze in holul scolii. Cu aceasta ocazie toti elevii scolii noastre au primit cate un cadou de Craciun, ideea apartinand d-nei directoare, prof. Cîrstea- Deaconu Georgeta, cu acordul Consiliului reprezentativ al parintilor.
  • In saptamana 19-23.12.2005 s-au organizat la nivel de clasa, mai ales la ciclul primar, serbari de Craciun la care au fost invitati si parintii elevilor nostri.
  • Tot cu ocazia Craciunului clasa a VII-a A, coordonata de prof. diriginte Brînduşoiu Alina, a organizat o activitate de voluntariat la Centrul « Wishing well » care a constat intr-o donatie de haine si dulciuri destinata copiilor orfani si copiilor rromi.
  • In data de 13.01.2006 a avut loc la Biblioteca scolii activitatea educativa intitulata « Mihai Eminescu- poet national » organizata de d-na prof. Nicu Ştefania- Cristina si de d-na bibliotecara Bărbulescu Valentina. Un grup de elevi de la clasele a VII-a B si a VIII-a B au prezentat opera marelui poet roman, au recitat poezii si au cantat cantece pe versurile lui Eminescu. La aceasta activitate au mai participat si d-nele profesoare, membre ale comisiei Limba si comunicare : Fănuţă Elena, Grigorescu Marcela, Tomireanu Ioana si Andrei Emilia.
  • In data de 24.01.2006 d-na prof. Dumitraşcu Ana a organizat impreuna cu elevii scolii o Sesiune de referate pe tema Unirii Principatelor Romane.
  • In aceeasi zi elevii si dirigintii claselor gimnaziale impreuna cu d-na directoare, prof. Cîrstea- Deaconu Georgeta, au participat la EuroHora Unirii organizata de catre Primaria Slatina. Cu aceasta ocazie orasul  Slatina a stabilit un nou record care va fi inscris in Guiness Book- cea mai mare hora din lume.
  • In cadrul parteneriatului educational « Natura si vraja ei » d-na prof. de biologie Durbacă Aurora a organizat impreuna cu elevii scolii activitati de observare a florei din padurea Strehareţ si a pasarilor de pasaj pe sectorul Arceşti- Podul peste Olt.
  • In cadrul proiectului « Salvati natura » d-na prof. Voicu Elena a organizat impreuna cu elevii clasei a VI-a A o expozitie de materiale refolosibile. Creatiile elevilor nostri au fost expuse si la Palatul copiilor unde au obtinut locul III.
  • Clasa IC coordonata de înv. Ivan Delia s-a implicat in activitatile parteneriatelor educationale „Salvati padurile, oameni mari!” si „Prietenii cartii”.
  • In perioada martie- mai 2006 scoala noastra a participat la realizarea Proiectului european « Spring Day in Europe » organizand urmatoarele activitati:

 

*Concursul European de educatie plastica “12 frati si 12 surori”- cls. III B, înv. Gheorghiţă Margareta
*Concursul « Ce stim despre U.E. ? »- cls. III B si VII C, înv. Gheorghiţă Margareta şi prof. Langă Eugenia
*Expozitia de pictura « Spring Day in Europe »- cls. III B si VII C
*Activitatea educativa « Pentru o Europa mai sanatoasa » in parteneriat cu Scoala nr.     7 din Slatina- cls. III B
         *Participare cu elevii la competitiile sportive organizate de catre Centrul Info Europa  cu ocazia Zilei Europei: cros, bicilete, role
      *Concurs pe teme europene in parteneriat cu Centrul Info Europa- cls. IV A, B si C, înv. Tomireanu Nicolae, Cristescu Reluţa si Duţă Sofia ; elevii cei mai buni au primit premii din partea Centrului Info Europa.

 

  • In data de 19.05.2006 d-na prof. Tomireanu Ioana a sustinut la clasa a V-a A lectia deschisa cu tema „Repere ale culturii europene”. Lectia s-a desfasurat in laboratorul AeL al scolii. La aceasta lectie au asistat cadre didactice ale scolii. Elevii clasei a V-a A au vorbit in cadrul lectiei despre integrarea Romaniei in UE, despre istoria, simbolurile, imnul si deviza  UE si au vizionat minifilme ale unor tari europene reprezentative pentru spatiul cultural european: Franta, Marea Britanie, Italia, Germania, Grecia si Spania.
  • In data de 25.05.2006 s-a organizat la Hotel Parc banchetul elevilor claselor aVIII-a, activitate organizata de d-nele prof. diriginte Andrei Emilia, Fanuta Elena si Postolache Luiza cu sprijinul parintilor elevilor claselor a VIII-a si coordonata de Directorul scolii, prof. Cîrstea- Deaconu Georgeta.
  • Tot in aceeasi perioada a avut loc la Discoteca Bastos banchetul elevilor claselor  a IV-a organizat de d-nele înv. Cristescu Reluţa si Duţă Sofia.
  • Pe 14.06.2006 scoala noastra a organizat activitatea intitulata Ziua portilor deschise care s-a desfasurat dupa urmatorul program: primirea invitatilor (primarul municipiului Slatina- dl. Darius Vîlcov, inspectori scolari- Nicolae Drăghici, Vîlcov, directorul Colegiului Tehnic « Alexe Marin », consilierul educativ al Colegiului National « Ion Minulescu », reprezentanti ai Prefecturii şi ai presei locale), vizitarea scolii, prezentarea Ofertei educationale  a scolii pentru anul scolar 2006- 2007, programul artistic al claselor I-IV, premierea elevilor ciclului primar, intalnirea cu cadrele didactice ale scolii, programul artistic al claselor V-VIII, premierea elevilor ciclului gimnazial.
  • Clasa IC impreuna cu d-na înv. Ivan Delia a efectuat o excursie pe traseul Slatina- Ramnicu- Valcea- Pestera Muierii- Pestera Polovraci- Tg. Jiu- Craiova.
  • La nivelul scolii s-au organizat echipe de proiect pe discipline de studiu care, sub coordonarea directorului scolii, prof. Cîrstea- Deaconu Georgeta, si a consilierului educativ, prof. Andrei Emilia, au realizat mai multe proiecte de dezvoltare scolara care au vizat dotarea cabinetelor si laboratoarelor scolare corespunzatoare unui invatamant care sa indeplineasaca standardele de calitate si sa asigure desfasurarea unor lectii atractive stimulative, motivante pentru elevi. Astfel  s-a intocmit documentatia necesara pentru a primi fonduri bugetare pentru dotarea urmatoarele cabinete si laboratoare scolare : limba romana, limba franceza, limba engleza, matematica, biologie, geografie, religie, educaţie tehnologica, educatie fizica, centrul de documentare si informare, cabinetul pentru elevii cu CES.

 

D-na directoare prof. Cirstea- Deaconu Georgeta si d-nele diriginte de la clasele a VIII-a, prof. Postolache Luiza, prof. Fănuţă Elena si prof. Andrei Emilia, au organizat la nivel de scoala intalniri periodice cu parintii si profesorii de matematica, limba romana, istorie si geografie in cadrul carora parintii au fost informati asupra Metodologiei de organizare a Testelor Nationale, asupra rezultatelor elevilor la simulari, teze si evaluari la disciplinele de examen .
D-nele si d-nii profesori care predau limba romana, matematica, istorie si geografie au sustinut meditatii si consultatii in vedrea pregatirii elevilor de clasa a VIII-a pentru Testele nationale.
 In cadrul orelor de dirigintie doamnele si domnii diriginti au dazbatut teme ce au vizat : igiena personala, informatii asupra unor boli frecvent intalnite, prevenirea si combaterea consumului de droguri, reguli de circulatie,  drepturile si indatoririle consumatorului, informatii despre sustinerea testarilor nationale si asupra retelei de invatamant liceal din judetul nostru la clasa a VIII-a, semnificatia unor evenimente istorice, comportamente si atitudini in caz de dezastre naturale etc.
 S-au organizat 5 asistente la orele de dirigentie dupa cum urmeaza :

 

  • 18.01.2006 la clasa a VIII-a A, prof. diriginte Postolache Luiza, tema lectiei : Cum sa alegem un produs de calitate ?, tema ce se incadreaza in componenta Educatia pentru securitate personala, subcomponenta Educatia pentru protectia consumatorului
  • 27.01.2006, la clasa a V-a A, prof. Diriginte Tomireanu Ioana, tema lectiei : Eu cine sunt, cum sunt ? in cadrul componentei Dezvoltarea personalitatii si dezvoltarea carierei, subcomponenta Dezvoltarea personalitatii elevului
  • 27.01.2006, la clasa a V-a C, prof. diriginte Guşatu Ioana, tema lectiei : Unirea Principatelor : importanta zilei de 24 ianuarie, componenta Educatia pentru valori, subcomponenta Educatia pentru receptarea valorilor culturale
  • 27.01.2006, la clasa a V-a B, prof. diriginte Radomir Laurenţiu, tema lectiei : De la agresivitatea in scoala la agresivitatea in familie, componenta Educatia pentru securitate personala, subcomponenta : Educatia juridica ; prevenirea delincventei juvenile.
  • 15.05.2006, la clasa a VII-a A, prof. diriginte Brînduşoiu Alina, tema lectiei: Organizarea timpului liber, componenta Educatia pentru valori , subcomponenta Educatia pentru viata privata.

 

Apreciez pozitiv activitatea educativa a d-nelor diriginte si a d-lui diriginte care au o relatie de colaborare cu colectivele de elevi pe care le conduc si indruma, tin legatura permanent cu familia si  se implica in viata scolara si educativa a grupului de elevi.

 

 

PRIORITĂŢI ÎN CADRUL DEZVOLTĂRII ŞCOLII

Prioritatea 1: Stimularea interesului factorilor responsabili pentru îmbunătăţirea calităţii în învăţământ, asigurând o percepţie clară şi în acelaşi timp o monitorizare a politicilor educaţionale la nivelul procesului de predare-învăţare;
Obiectiv:
Îmbunătăţirea calităţii în educaţie
Ţinta/ Rezultate măsurabile
  • Reducerea abandonului şcolar pana la 2%
  • Creşterea numărului de clase
  • Creşterea gradului de cuprindere a elevilor din mediul urban într-un sistem de meditaţii şi consultaţii şi cuprinderea lor în clase de excelenţă pe diferite  obiecte de învăţământ
  • Creşterea procentului de promovabilitate a Testelor Naţionale
  • Creşterea procentului de elevi cu medii cuprinse între 8- 9
  • Obţinerea unor rezultate superioare în cadrul olimpiadelor şcolare judeţene şi naţionale
  • Modernizarea şi înfiinţarea de laboratoare şi cabinete de specialitate pe specificul  domeniilor prioritare
  • Diversificarea metodelor  de orientare şi consiliere profesională în vederea alegerii traseelor individuale de pregătire şcolară şi profesională de către fiecare elev în parte, absolvent al clasei a VIII-a.
Resurse:
  • Fonduri bugetare şi extrabugetare
  • Programe de finanţare  naţionale,  internaţionale rambursabile  sau nerambursabile, finanţare privată

Prioritatea 2: Prevenirea fenomenului de neşcolarizare şi de abandon timpuriu, precum şi a unor comportamente deviate prin demararea unor studii de caz în rândul populaţiei şcolare;
Obiectiv: Eliminarea abandonului şcolar şi a fenomenului de neşcolarizare atât la învăţământul primar cât şi la învăţământul gimnazial prin prevenirea unor comportamente deviate în special la elevii proveniţi de la Centrele de plasamente ( „Speranţa” şi „Zorile”)
Ţinta/ Rezultate măsurabile

  • Realizarea planului de şcolarizarea 100% atât la ciclul primar cât şi la ciclul gimnazial
  • Eliminarea abandonului şcolar în special la învăţământul gimnazial
  • Depistarea la timp a unor comportamente deviate în rândul populaţiei şcolare

Prioritatea 3: Promovarea unui învăţământ diversificat care permite şi stimulează rute individuale de pregătire, care încurajează competiţia şi favorizează înnoirea, un învăţământ cu standarde ridicate, compatibilizat cu sistemele europene, un învăţământ orientat spre valori;
Obiectiv: Aplicarea CDS-ului în funcţie de resursele umane, baza materială a unităţii de învăţământ şi opţiunile elevilor.
Ţinta/ Rezultate măsurabile
  • Realizarea planificării şi previziunii ofertei educaţionale (AJOFM, CCI, APL, ISJ, Agenţi economici, CJAPP)
Prioritatea 4: Planificarea ofertei educaţionale în concordanţă cu cerinţele curriculumului pentru învăţământul primar şi gimnazial;
Obiectiv: Dezvoltarea unui sistem informaţional pentru planificarea ofertei educaţionale în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii
Ţinta/ Rezultate măsurabile
  • Realizarea planificării şi previziunii ofertei educaţionale (AJOFM, CCI, APL, ISJ, Agenţi economici, CJAPP)
Prioritatea 5 : Încurajarea şi sprijinirea participării la programe de formare continuă a cadrelor didactice;

Obiectiv: Dezvoltarea Resurselor Umane în raport cu priorităţile regionale
Ţinta/ Rezultate măsurabile

  • 90% din cadrele didactice pregătite prin sisteme de formare continuă;
  •  Pregătirea unui specialist al şcolii în orientare şi consiliere profesională.

Prioritatea 6: Îmbunătăţirea colaborării dintre unitatea şcolară şi parteneriil sociali (Consiliul reprezentativ al părinţilor, Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar, întreprinderile reprezentative de pe platforma industrială a Municipiului Slatina).
Obiectiv: Crearea unui parteneriat eficient între unitatea şcolară şi parteneri
Ţinta/ Rezultate măsurabile
  • Încheierea de acorduri de parteneriat între şcoală şi agenţi economici
  • Încheierea de acorduri de parteneriat intre şcoală şi Consiliul reprezentativ al părinţilor
  • Acorduri de parteneriat încheiate între şcoală şi Consiliul local şi între şcoală şi Consiliul Judeţean
  • Sporirea legăturilor cu diverse organizaţii locale privind ajutoarele financiare
  • Desfăşurarea de activităţi la nivelul unităţii şcolare şi la nivelul comunităţii locale în beneficiul elevilor
  • Şcoala uzează de instituţiile culturale pentru a îmbunătăţi educaţia elevilor apelând la serviciile comunităţii locale pentru acordare de consiliere elevilor
Dumbravescu © 2006